"Vindt één op vier chauffeurs dan echt dat hij plankgas moet kunnen geven?" vraagt Koen Van Wontergem zich af.
Volledig scherm
"Vindt één op vier chauffeurs dan echt dat hij plankgas moet kunnen geven?" vraagt Koen Van Wontergem zich af. © rv

OPINIE. "Twee derde wil dat trajectcontrole aangekondigd wordt, moeten we diefstalcontroles dan ook vooraf melden?"

OpinieDat driekwart van de Vlaamse automobilisten de aangekondigde extra trajectcontroles een rechtvaardige manier van snelheidscontrole vindt, zou je als een bemoedigende boodschap kunnen beschouwen. "Maar juichen kan ik niet", schrijft Koen Van Wontergem, bestuurder bij de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen, in een opiniestuk.

58 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Stem op links, dan worden al deze verdoken belastingen afgeschaft. De prijs, zo veel meer doden en menselijk leed, heeft voor de geldwolven geen belang.
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    Waar dient een trajectcontrole voor? Voor veiliger verkeer of om geld in het laatje te brengen? Een aankondiging zal, louter geldelijk, misschien minder opbrengen omdat veel mensen trager en dus veiliger zullen rijden. Veiliger verkeer dus minder blikschade, gewonden en doden. Als dat niet de bedoeling is, dan hoeft men deze controles niet aan te kondigen, dan gaan we voor het geld. Nog een idee: kondig enkel het begin van de controle aan en niet het einde.
  • Dirk Seynaeve

    6 jaar geleden
    Omdat zoveel mensen dom zijn, hoop ik dat auto's, en niet de bestuurders, zo vlug mogelijk zelf hun maximumsnelheid bepalen volgens een uniform en onafhankelijk systeem. Technisch gezien gaat hier enkel om het afwegen gps-snelheid tegenover de toegelaten snelheid op de plaats van de locatie. Hoe moeilijk kan dat zijn?
  • Daniel Nicolas

    6 jaar geleden
    Eerst heeft Ben Weyts de maximum snelheid naar beneden gehaald om dan overal trajectcontroles in te voeren. Zo doet hij waar N-VA goed in is namelijk het bestelen van de burger.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Gewoon normaal rijden, met of zonder controles.