-Staking van de cipiers van de gevangenis van Vorst
Volledig scherm
-Staking van de cipiers van de gevangenis van Vorst © Photo News

Acties in Vlaamse gevangenissen gaan zesde dag in: slechts 27 procent van personeel aanwezig

In de Vlaamse gevangenissen is zondagochtend 39,7 procent van het personeel komen opdagen. Voor de dagdienst daalde dat naar 12,3 pct, wat voor beide shiften neerkomt op 27,6 pct van de normale bezetting. Dat meldt het Gevangeniswezen. Op de zesde actiedag van de vakbonden tegen het ontwerp van minimale dienstverlening bleef in de Waalse gevangenissen zowat een derde van het personeel van de ochtendshift afwezig.

8 reacties

  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Vooral voortstaken jongens, dan zijn jullie weldra geprivatiseerd en is de vakantie voorbij.
  • Dirk Hofstede

    6 jaar geleden
    oswald billiet , ik kan je wel vertellen hoor hoe het met de gevangenen gaat. Ik heb in 2015-2016 in pcb Brugge gezeten. Dit is schande !!! Dit gebeurd bij ons in Nederland niet !!!!!
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    binnenkort zijn er meer cipiers dan gevangenen en dan nog het lef hebben te eisen om statutair te worden....dan kunnen ze heel hun leven lang staken....kan dat niet aan veiligheidsbedrijf uitbesteed worden...??
  • Gillis Pierre Van Laethem

    6 jaar geleden
    Cipiers en NMBS personeel met voorsprong schande van België voor gevangenen zelf fout daar te vertoeven maar treinreizigers die moeten betalen voor dienst die niet werkt en dagelijks ondermaats is met helft te veel personeel , schande.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Wil een onderzoeksjournalist aub eens nagaan hoe het met de gevangenen zelf gesteld is na al de stakingsdagen?