De oprichting van het EI2 werd voor het eerst geopperd door Frans president Emmanuel Macron, hier te zien op een militaire parade nabij Parijs, als een eerste stap in de richting van een Europese defensiemacht.
Volledig scherm
De oprichting van het EI2 werd voor het eerst geopperd door Frans president Emmanuel Macron, hier te zien op een militaire parade nabij Parijs, als een eerste stap in de richting van een Europese defensiemacht. © EPA

Eerste stap naar een Europees leger? België tekent met acht landen intentieverklaring voor Europese interventiemacht

Negen Europese landen, waaronder ook België, ondertekenen vandaag een intentieverklaring voor de oprichting van een "Europees interventie-initiatief" (EI2). Dat zegt de Franse minister van Defensie, Florence Parly, in een interview met Le Figaro, dat gisterenavond is verschenen.

72 reacties

  • Erby Herman

    5 jaar geleden
    Ik denk dat een Europees leger er hier goed zou aan doen, anders op wie kunnen we nog bouwen. Er zouden zekers nog heel wat landen bij moeten komen.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Meteen uit de NAVO stappen, we zijn zelf groot genoeg we hebben de USA nergens voor nodig. Banden aanhalen met Rusland is dringend nodig.
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Ook de Belgische regering is allang de weg kwijt. Zet een poot op een document zonder te beseffen wat de gevolgen zijn voor eigen burgers. BAM...op weg naar Europese dictatuur...!
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Een Europees leger! Dat Belgie eerst probeert haar verpichtingen na te komen in NAVO-verband in plaats van intentieverklaringen te tekenen die ze toch niet kan invullen omdat de poliek onze defensie steeds maar opnieuw laten besparen op personeel en financieel gebied. Het enige wat Michel intreseert is op een goed blaadje staan bij zijn arrogant vriendje Macron.
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    Het werd tijd. Men had allang een Europees leger moeten maken. Dan zijn we tenminste minder afhankelijk van de Verenigde Staten.