© Tramontana

Deze jurkjes draag je zowel op de werkvloer als op een terrasje

Terrasje met je vriendinnen na de werkuren? Van outfit veranderen staat waarschijnlijk niet op je to-do lijstje. Deze jurkjes draag je zowel op de werkvloer als op een terrasje!

cityfashion

Wikkeljurkje

Dit tijdloze jurkje draag je moeiteloos from day to night. Wikkeljurkjes zijn chique genoeg voor een meeting, maar kan je makkelijk casual stijlen. Bovendien doet een wikkeljurkje wonderen voor je bovenlichaam!

Hemdjurkje

Draag je graag een hemdje naar het werk? Goed nieuws! Met een hemdjurkje combineer je het frisse van een jurkje met het geklede van een hemdje. Tip: je taille in kijker zetten? Kies voor een hemdjurk met riempje.

Zwart jurkje

Weinig items die zo iconisch zijn als een little black dress. Zowel op de werkvloer als op een terrasje, met een zwart jurkje doe je nooit fout. Combineer je exemplaar met gekleurde accessoires om je outfit wat pit te geven.

Topjesweer? Zo vind je de juiste beha

© Marie Jo

Haal je mooiste topjes boven, de zon is weer helemaal terug! Maar welke beha draag je onder je zomertopjes? Van strapless tot push-up, zo vind je de juiste beha.

Topjes met een lage halslijn

Heeft jouw zomertopje een lage, rechte halslijn? Dan kies je best voor een balconette-model. De cups van deze beha’s hebben de vorm van een halve cirkel en zijn iets rechter dan een normale beha. Bovendien zijn de schouderbandjes naar buiten geplaatst waardoor ze onzichtbaar zijn bij topjes die ‘naar buiten’ lopen.

Topjes uit een gladde stof

Gladde en strakke topjes waarbij je alle naden en kantjes van je beha ziet? Geen optie! Draag in de plaats een naadloze T-shirt beha met gladde cups en onzichtbare beugels, die tekent niet af!

Topjes met een V-hals

Pronken met je decolleté? Een topje met V-hals blijft een fashion evergreen. Een laag uitgesneden push-up beha houdt alles op z’n plek en geeft moeder natuur een extra duwtje in de rug. Tip: kies voor gladde cups, het staat een stuk stijlvoller als de stof en structuur van je beha giswerk blijft.

Off-shoulder topjes

Zijn jouw schouders je sterkste punt? Kies voor de trend van het moment: een sexy off-shoulder topje. De juiste beha voor dit zomerstuk? Een basic strapless beha is de beste keuze. Tip: koop je strapless beha zeker niet te groot om wardrobe malfunctions te voorkomen. Laat daarom je maten in de winkel nog eens opnemen; zo weet je zeker dat je goed zit.

Witte topjes

Raar maar waar, onder een wit topje draag je best een rode beha. Hoe dit komt? De huid heeft rode ondertonen, dus je beha “vervaagt” in combinatie met wit. Lichte huid? Kies dan voor een rode tint met blauwe ondertoon. Vrouwen met een getinte of donkere huid kiezen beter voor een ‘hint of cranberry’ type rood.

Tanktops of haltertopjes

Topjes waarbij je je schouderbladen ziet? Investeer in een beha waarbij je de bandjes kan kruisen, zogenaamde racerbacks. Onzichtbare steun? Check! Last minute oplossing? Een doorzichtig clipje dat je op de bandjes van je normale beha kan plaatsen (in een X-vorm) is precies wat je nodig hebt!

How to wear: het wikkeljurkje

© Ichi

Een super veelzijdig jurkje dat niet mag ontbreken in je kleerkast? Een wikkeljurk! Hot dit seizoen, lekker fris en een echte boost voor je figuur. Zo draag je wikkeljurkjes!

De wikkeljurk: flatterend voor elk figuur

Wist je dat deze tijdloze jurk wonderen kan doen voor je figuur? Door de iconische V-vorm verlengen wikkeljurkjes je bovenlichaam, ideaal als je een zogenaamd 'appelfiguur' hebt.

Onzeker over je buikje? Ook dan is een wikkeljurk perfect: door de plooitjes aan de taille lijkt je buikje kleiner.

Ligt jouw zwaarste punt op je heupen? Met een wikkeljurk breng je alles in balans en creëer je een sexy zandloperfiguur.

De perfecte wikkeljurk: eentje die past, inclusief details

Regel nummer één: zorg dat je wikkeljurk de juiste maat heeft. Een te groot exemplaar zorgt voor te veel inkijk, een te kleine maat maakt je bovenlichaam optisch zwaarder.

Op zoek naar een wrap dress met lange mouwen? Less is not always more. Door de klassieke snit mogen de mouwen van je wikkeljurk iets extra hebben (te simpele mouwen maken je wrap dress snel te braaf). Denk aan wijd uitlopende mouwen of kies voor enkele opvallende details.

Zo combineer je de wikkeljurk

Van belangrijke meeting tot verfrissende cocktails op een terrasje, wikkeljurkjes zijn gepast voor elke gelegenheid. Maar wat doe je als het te koud is om je jurk zo te dragen? Een basic cardigan is niet voor niets onmisbaar in je kleerkast, maar ook een klassieke blazer of jeansvestje vormen een dream team met een wikkeljurk.

Anno 2018 kan je je wikkeljurk gerust ook over een jeans dragen. Kies je bovendien voor een exemplaar in een donkere kleur of eentje met een grote print, dan creëer je een optisch afslankend effect: win-win!

De schoenen maken de wikkeljurk

Wanneer je wrap dress boven de knie eindigt, kan je gerust platte schoenen dragen. Een loafer, muiltje of sandaal past perfect bij de zomerse vibe van deze jurk. Eindigt je jurk onder je knie? Kies dan voor hakken (een sleehak of pump bijvoorbeeld), die heb je nodig om je benen optisch te verlengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer