Ook in Brussel kwamen Belgische Turken op straat om de overwinning van Erdogan te vieren.
Volledig scherm
Ook in Brussel kwamen Belgische Turken op straat om de overwinning van Erdogan te vieren. © RV Facebook De Jonge Turken

Chaos in Heusden-Zolder na overwinning Erdogan: tientallen pv's uitgedeeld, persfotografen bedreigd

BinnenlandDe verkiezingsoverwinning van de Turkse president Recep Erdogan heeft zondagavond in Heusden-Zolder heel wat feestvierende Turken op straat gebracht. Op de Koolmijnlaan ontstond een autokaravaan met claxonnerende wagens. Ondanks waarschuwingen van de politie voor de mogelijke overlast werden er toch 75 processen-verbaal opgesteld.

509 reacties

  • thierry Van Steenbergen

    6 jaar geleden
    Begrijp nietgoed wat mensen zo goed vinden aan deze President ? Waarschijnlijk zien wij het als Westerling niet maar als hij zo goed is , dan zou ik als Turk naar Turkije gaan wonen....of toch niet zo goed ? Met respect voor de Turkse bevolking.
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Ni werken terug naar Turkije simpel !
  • Leon Van Gestel

    6 jaar geleden
    Boetes uitgedeeld. Prima zo!. Zou U mij over een half jaar willen laten weten hoeveel er ondertussen zijn betaald? Dank U.
  • Peter Simons

    6 jaar geleden
    Wie waarschuwde hier 30 jaar geleden al voor ??
  • Frida Lits

    6 jaar geleden
    Het zijn nog eens geen Turken meer
  1. “Mensen begrijpen de impact niet van een slechte review”: dit is waarom Uber Eats-koeriers vandaag staken
    PREMIUM
    10

    “Mensen begrijpen de impact niet van een slechte review”: dit is waarom Uber Eats-koe­riers vandaag staken

    Uber Eats-bezorgers leggen vandaag en morgen het werk neer. In weer en wind bezorgen ze jouw favoriete comfort food. De échte prijs betalen de maaltijdbezorgers zelf: ze worden onderbetaald, werken in schimmige statuten en zijn onderworpen aan de willekeur van een algoritme. Mostafa, Mohammed en Achmed vertellen over hun werk als koerier. “Mensen zien ons niet: ze nemen hun eten aan, maar ze geven niet om ons.”
  2. Turkse kiescommissie roept Erdogan uit als winnaar, oppositiepartij erkent nederlaag

    Turkse kiescommis­sie roept Erdogan uit als winnaar, oppositie­par­tij erkent nederlaag

    In Turkije heeft zittend president Recep Tayyip Erdogan de presidentverkiezingen al in de eerste ronde gewonnen. Dat heeft de voorzitter van de kiescommissie, Sadi Güven, deze nacht in Ankara gezegd. Hoeveel procent van de stemmen Erdogan precies binnenhaalde, maakte hij niet bekend. Het huidige staatshoofd had de overwinning zelf al opgeëist op basis van voorlopige resultaten. Muharrem Ince, de presidentskandidaat van de belangrijkste Turkse oppositiepartij CHP, heeft zich vandaag neergelegd bij de verkiezingsoverwinning van Recep Tayyip Erdogan. Dat heeft hij bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Ankara.