Datawrapper/AFP
Volledig scherm
© Datawrapper/AFP

Waarom Erdogan nergens in Europa zo populair is als in België

De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Erdogan werd ook in ons land gevierd, met onder andere chaos en opstootjes in Heusden-Zolder. De Belgische Erdogan-aanhangers hadden ook reden om te feesten, zo blijkt uit de volledige resultaten van de buitenlandse stemmen. Nergens in Europa haalde Erdogan procentueel zo veel stemmen als in ons land.

480 reacties

  • diane roelant

    6 jaar geleden
    Het extreem rechts in Turkije is niet het extreem rechts in Belgie,hier is nog persvrijheid en recht op vrije meningsuiting daar niet
  • Taner Ikiz

    6 jaar geleden
    Dus onze Belgische vrienden die Turkije enkel en alleen maar via het éénzijdige Westerse media volgen, beweren Turkije beter te kennen dan de Europese Turken?
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Ik kan met moeite begrijpen dat men stemt op iemand die tegen vrije meningsuiting is ,tegen vrije gedachten,tegen democratie is, tegen persvrijheid, die mensen met een ander gedacht in de gevangenis steekt,die zelf een coup op zet en die alleen heerser wil zijn zonder andere te respecteren. Dat begrijp ik niet.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    6 jaar geleden
    Omdat Belgie het geld van zijn belastingbetalers uitgeeft aan die arme sukkelaars die ons moeten komen bekeren! Hier komen betogen...Oppakken en direct terugsturen!
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Ga maar eens kijken in Antwerpen Zuid . Dan weet je direct waarom de Turken daar op Erdogan willen stemmen. Zij leven daar volgens hun regels en zoals zij willen. In Belgie leven ze vrij en onbezonnen. En de regering,keek er naar,en vind het goed.