BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Slechts 58% architecten lichten correct in: Peeters vraagt nieuwe sensibiliseringscampagne

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) vraagt de Ordes van Architecten een nieuwe sensibiliseringsactie op poten te zetten onder hun leden. Hij lanceert die oproep naar aanleiding van een onderzoek van de Economische Inspectie. Daaruit bleek dat de spontane informatieverstrekking voor de klanten voor verbetering vatbaar is.

13 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Alle nu vraagt hij iets , bij de makelaars toen bleek dat er 3% inbreuken waren was het eisen ??? Veel Tjeven bij die architecten meestal zijn het sossen die 10% commissie graaiers. (Ex btw. He)
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Dat is toch ook een vrij beroep? Ze vragen wat ze denken uit je zakken te kunnen halen en doen vervolgens, ja vervolgens want het is eerst betalen, zo min mogelijk. En om te communiceren voelen ze zich te goed. Al die vrije dikkenekken beroepen.
  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    Je hebt 2 soorten architecten, de slechte en de arrogante. Heb er veel slechte ervaring mee, met beide groepen. De ene snapt je niet en de andere hoort je niet.
  • alain lammens

    6 jaar geleden
    Beste mr Peeters, het probleem is dat u en co de architecten geen verplichte verantwoordelijk geven voor hun werk. Ze zijn adviserende partijen. Maak gewoon een wet waarbij ze volledig verantwoordelijk worden. Bouwpromotoren bouwen woningen met alleen een handtekening van een architect voor hun bouwplannen. En de nietwetende mensen zijn daar de dupe van.
  • Greta Van de Vyver

    6 jaar geleden
    oeps dat is nieuw: Peeters "vraagt" gewoonlijk "eist" hij of moet de ander. Nog even en hij mag terug naar zijn huis, de huur in Antwerpen is hopelijk al opgezegd!