Eurocommissaris voor Begroting Günther Oettinger
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Begroting Günther Oettinger © EPA

Eurocommissaris wil geld vrijmaken voor opvangcentra in Noord-Afrika

BinnenlandEurocommissaris voor Begroting Günther Oettinger wil op korte termijn vers geld zoeken in de Europese begroting om opvang voor migranten in Noord-Afrikaanse landen te financieren. Wanneer men in die landen betrouwbare partners vindt, dan kan de Europese Unie investeren in de opvang van mensen in een "afgesloten dorp" met goede levensomstandigheden, zo verklaarde hij vandaag in Brussel.

31 reacties

  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Een bodemloze put. Wat je er ook insteekt of duwt, ... waste of money. Die mensen hebben maar één ding voor ogen, wij moeten in Europa geraken, daar ligt het geld voor het oprapen en we kunnen onze Afrikaanse familie onderhouden. Hoe meer opvang je schept hoe hoger het aanzuigeffect.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Nu hun inkomen bedreigd is, kan opeens alles... Dergelijke maatregelen worden al 10 jaar gevraagd.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Wat is er al die tijd gebeurd met de gelden voor ontwikkelingshulp die wij betaalden ? Leer mensen niet afhankelijk te zijn van Europa maar leer ze zelf beredderend worden zodat ze allemaal hun land kunnen gaan heropbouwen.
  • jan dupont

    6 jaar geleden
    Betrouwbare partners ? In Afrika ? Ik denk echt dat dit een grap is.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Hoeveel geld en goederen zijn er de laatste 50 jaar naar het Afrikaanse continent gegaan?om te helpen.maar blijkbaar is het een bodemloos vat,en vaak verdwijnen die hulpmiddelen in de verkeerde zakken.