Pokémonvanger betaalt met vals geld maar wordt dan zelf ‘gevangen’

© rtr

Een twintiger uit Zwijnaarde riskeert een jaar cel omdat hij in 2016 tot twee keer toe met vals geld probeerde te betalen in een nachtwinkel. “Een van de grootste stommiteiten uit mijn leven”, omschrijft hij zelf zijn daden.

cma

De jongeman verkeerde in november 2016 in financiële problemen, waardoor hij naar eigen zeggen geen andere uitweg zag dan valse biljetten van 50 euro te gebruiken. Hij betaalde ermee in een nachtwinkel. De uitbater had te laat door dat het geld vals was.

Toen de twintiger enkele dagen later opnieuw probeerde te betalen in dezelfde zaak, noteerde de nachtwinkeluitbater zijn nummerplaat en werd de jongeman gevat.

“Ik heb het geld in juni 2016 gevonden in de Overpoort”, zei de jongeman gisteren in de rechtbank. “Na een avondje Pokémon vangen in het Citadelpark, zag ik hoe een groepje jongeren een bundeltje geld verloor. Ik raapte het op en het bleken tien valse biljetten van 50 euro te zijn.”

De jongeman uit Zwijnaarde hield de biljetten bij zich. “Niet om te gebruiken – ik heb wel degelijk mijn waarden en normen – maar omdat ik het een straf verhaal vond om te vertellen aan vrienden.”

Enkele maanden later legde hij wegens financiële problemen zijn normen en waarden even naast zich, en gebruikte hij de biljetten toch. “Als mens begaan we af en toe een stommiteit, maar dit moet wel de grootste uit mijn leven zijn”, klonk het gisteren.

Op 18 juli kent de jongeman zijn straf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen