Hevige brand vernielt saunacomplex

Op de Veltwijcklaan in Ekeren heeft dinsdagochtend een hevige brand gewoed in saunacomplex De Clou. De brandweer is massaal ter plaatse. De weg is afgesloten voor het verkeer. Omwonenden wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten.

il

De brand raakte na ruim een uur van bluswerken onder controle, maar er zal nog even sprake zijn van hevige rookontwikkeling. Omwonenden die daar hinder van ondervinden, houden best nog een tijdje ramen en deuren gesloten.

“We zijn met veel materieel ter plaatse en hebben het vuur stilaan onder controle gekregen”, zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens. “De schade aan het complex zal echter groot zijn.”

Dat bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De brand woedde hevig, mede door de constructie van het saunacomplex waarbij veel isolatiemateriaal is gebruikt. Er is veel schade.”

“De brand is vermoedelijk ontstaan in een studio boven het wellnesscentrum”, aldus nog Bruyns. “De bewoners hebben het pand op tijd kunnen verlaten en zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen