De rotonde werd helemaal ingekleurd met gele verf
Volledig scherm
De rotonde werd helemaal ingekleurd met gele verf © Twitter

Greenpeace zet duurzame energie letterlijk en figuurlijk in de (gele) verf in Berlijn

De activisten van de milieubeweging Greenpeace bewerkten uit protest een bekend Berlijns plein met 3500 liter gele verf. Ze protesteren tegen het gebruik van kolen en willen met de gele verf de aandacht vestigen op groene energie, zoals die van de zon. De organisatie gebruikte wel milieuvriendelijke en afwasbare verf.

5 reacties

  • Verstraeten Dirk

    6 jaar geleden
    europa betaal de rekening van de opkuis maar... bedankt wereldverbeteraars... aanstellers eerste klas!
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Milieubeweging op zijn best. De verf zal zeker niet schadelijk zijn???
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    De verf was extreem slipperig en een lerares is erdoor met haar fiets gevallen. Dit is typisch van hoe Greenpeace tewerk gaat, helemaal ondoordacht, onvolwassen en gefrustreerd. En zo bereiken ze uiteindelijk het tegendeel van wat ze eigenlijk wilden.
  • Jeffrey Vandenbroucke

    6 jaar geleden
    Ja dat komt er van he. Kerncentrales sluiten zonder degelijk plan, onder druk van Greenpeace en co. Nu terug aan de bruinkool. Over de gehele lijn gefaald. Net zoals Greenpeace nu.. die 3500 liter verf.. ook milieuvriendelijk zeker?
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Hoe hypocriet kan je zijn , die gele verf , afwasbaar misschien, blijft een onnatuurlijk product dat in het milieu komt en al die voertuigen die langs de carwash gaan passeren. Great peace activisten nog dommer dan de rest.