EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump: "EU heeft lang geprofiteerd van VS in vorm van handelsbarrières"

BuitenlandDe Amerikaanse overheid is vrijwel klaar met haar onderzoek naar hogere heffingen op auto's uit de Europese Unie. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese Unie geprofiteerd van de Verenigde Staten. Dat liet hij weten op Twitter.

22 reacties

  • Alan Janssen

    6 jaar geleden
    EU moet geen importheffing verhogen, gewoon dezelfde regels voor amerikaanse auto's... EURO6 norm zal niet meer veel amerikaanse rotzooi overblijven.... en is goed voor milieu ook nog eens. 2 vliegen in 1 klap.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Hoe kan een auto nu een gevaar zijn voor de nationale veiligheid? Hun wapens echter zijn dat des te meer!
  • Nick Blomme

    6 jaar geleden
    Nochtans 25% taks om een Europese vrachtwagen te importeren in de US. Omgekeerd vraagt de EU enkel maar 12% voor een Amerikaanse import.
  • Don Don

    6 jaar geleden
    Hij heeft groot gelijk!!! Eerlijk is eerlijk, koop eens een chevrolet camaro, dscht dst ie 27000 dollar Kost in amerika en 80000 euro in Nederland, das 300 procent!!!!
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Mercedes, BMW, Volvo... worden allemaal geassembleerd in de VS zelf. Ford verhuist naar Texas, Chevrolet naar Canada, Harley verdwijnt ook voor een groot deel uit de VS. Langs de andere kant doet de EU de VS heel hard pijn door gerichte tarieven op producten op rode staten. Blijven winnen Trump!