© Isopix

Zelfs filmsterren hebben acne: "Producers spendeerden duizenden dollars om mijn huid perfect te maken"

Het lijkt anders op het scherm, maar ook Hollywoodsterren krijgen al eens met puistjes af te rekenen. Actrice Chloë Grace Moretz (21) heeft dat in een interview met het magazine The Cut aangekaart. Toen ze nog een puber was had ze last van acne, maar daar was op het witte doek niets van te zien. Meet digitale technieken werd haar huid puntgaaf gemaakt. "Ik was geshockeerd", herinnert ze zich.

flb

Chloë Grace Moretz is al sinds haar zevende te zien in allerlei films en tv-series en dus is ze voor een deel opgegroeid op het witte doek. Net zoals heel wat andere pubers kreeg ze rond haar tienerjaren dan ook te kampen met puistjes. Iets waar ze zich lang voor schaamde, net omdat de filmbonzen er zo'n 'big deal' van maakten. "Toen ik dertien was, had ik een vreselijk slechte huid. De regisseur en de producers waren zelfs eens allemaal naar de trailer gekomen waar mijn make-up werd gedaan en ze vroegen zich af wat ze in godsnaam met me moesten doen."

Uiteindelijk besloten ze om haar huid digitaal te bewerken. "Ik was geshockeerd dat ze me niet gewoon een echte dertien- of veertienjarige lieten spelen zoals die er echt uitziet. Ze gaven duizenden dollars uit om het te verdoezelen en zo een valse realiteit van schoonheid te creëren. Het was een van de meest vreselijke momenten uit mijn carrière. Ergens moest ik alle moed bijeen schrapen om uit die make-upstoel te komen en alles te geven voor die rol."

"Acne is een realiteit"

Het werd een lange weg van zelfaanvaarding, maar nu wil ze ook anderen een hart onder de riem steken. "Acne is een realiteit en door daar transparant over te zijn kun je anderen helpen en hen troosten." Hoewel ze zich vandaag een stuk zekerder voelt over haar huid, geeft ze toe dat het niet altijd makkelijk is om zonder make-up buiten te komen. Toch durfde ze het onlangs nog aan om een foto van zichzelf zonder make-up op Instagram te delen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer