© BELGA

Jongeren gooien zware stenen op het spoor: treinverkeer in Brussel even onderbroken

Omdat jongeren vanop een brug stenen op passerende treinen hebben gegooid, is het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek anderhalf uur onderbroken geweest. “We hebben dat gedaan uit veiligheidsoverwegingen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Sinds 19u45 werd het treinverkeer hernomen.

jdb

De politie is ter plaatse geweest om te onderzoeken of het treinverkeer zich op een veilige manier kon hernemen. “Toen de situatie veilig bleek, hebben we het treinverkeer om 19.45 uur opnieuw gestart”, zegt Baeken.

Door het incident reden er sinds 18.30 uur geen treinen meer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek. Dat had ook gevolgen voor het treinverkeer in de omliggende stations, zoals Schaarbeek, Vilvoorde, Mechelen en zelfs Antwerpen. Ook vanuit Denderleeuw werden er treinen tegengehouden, omdat de Noord-Zuidverbinding oververzadigd was.

Sinds 19.45 uur heeft het treinverkeer zich stilaan terug op gang getrokken. “Maar er zullen nog serieuze gevolgvertragingen voelbaar zijn tot het einde van de treindienst. Morgenvroeg zouden de problemen volledig van de baan moeten zijn”, besluit Baeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer