© Toon Royackers

Moeder en vriendin zijn getuige van noodlottige crash op circuit van Zolder

Gunther Schroven (41) uit Mol kwam donderdagmiddag om het leven bij een crash op het circuit van Zolder. Zijn omgeving is zwaar aangedaan door de tragische gebeurtenis.

Tommy Maes

De 41-jarige Gunther Schroven uit Mol nam donderdagnamiddag deel aan de internationale testdag voor motoren op het circuit van Zolder. Hij was een ervaren en bevlogen motorrijder, maar toch sloeg het noodlot toe. In een bocht net na de tribunes verloor hij de controle over zijn toestel en smakte tegen het asfalt.

“Een Duitse motorrijder die net achter het ongeval reed, kon zijn voorligger niet meer tijdig ontwijken. Daardoor kwam het tot een harde botsing”, zegt Hans Van de Ven, eigenaar van de organiserende Motorsportschool in Heusden-Zolder. “We hebben hier op het circuit altijd drie ambulances, verpleegkundigen en een spoedarts klaarstaan. Zij waren binnen enkele minuten al ter plaatse. Maar het slachtoffer is bijna meteen overleden.”

© rr

Gepassioneerd door motoren

De vriendin en de moeder van Gunther waren donderdag op het circuit aanwezig toen het tragische ongeval gebeurde. Zij werden meteen opgevangen door de medische staf en het team van de organiserende Motorsportschool in Heusden-Zolder.

Vrienden, kennissen en zijn collega’s in de gevangenis van Turnhout zijn zwaar aangeslagen door het nieuws van het tragische ongeval. “Gunther was gepassioneerd door de motorsport”, vertelt een kennis. “Motoren waren echt zijn leven. Hij sprak bijna over niets anders. Het was niet zijn eerste keer, hij ging regelmatig racen op het circuit van Zolder. Het nieuws van het ongeval komt hard aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER