Archieffoto van een cipiersstaking. De huidige cipiersstaking sleept al negen dagen aan, en dat leidt tot schrijnende toestanden in de cel.
Volledig scherm
Archieffoto van een cipiersstaking. De huidige cipiersstaking sleept al negen dagen aan, en dat leidt tot schrijnende toestanden in de cel. © photo_news

"Schrijnende toestanden in cellen door staking": helft Vlaamse cipiers staakt toch door

De cipiersstaking sleept al negen dagen aan, en dat leidt tot schrijnende toestanden in de cel. Dat zegt ­directeur Serge Rooman in een brief die door bijna al zijn Belgische collega's gesteund wordt. Zowel Het Nieuwsblad als de Gazet van Antwerpen citeren vandaag uit de brief. De staking zorgde er vandaag ook opnieuw voor dat een proces werd uitgesteld. 

106 reacties

  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Die vrouwen die op het bed liggen nu en hun kinderen niet kunnen bellen, dachten er tijdens hun misdaat ook niet aan om hun kinderen te bellen. Laat ze maar creperen in hun cel. Dat is pas een straf uitzitten.
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    en toch leven ze nog in een veel te grote luxe. Misschien kunnen ze voor een tijdje naar Marokko, Turkije, Tunesië, Rusland, ... overbracht worden tot hier de staking voorbij is? Moesten er kandidaten zijn mogen ze een stapje vooruit zetten, de regeling gaan met onmiddellijke ingang in. De Belgische regering zal met plezier een vliegtuig charteren !!!
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Deze toestanden overkomen dagelijks alleenstaande ouderen die met 900 euro moeten toekomen na een leven van 14 tot 65 jaar te werken.
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Als je niet tevreden bent in het gevang moet je zorgen dat je er niet in komt. Ik heb geen medelijden met die gasten. Ten eerste zijn ze zo dom om een misdrijf te plegen, en ten tweede zijn ze nog dommer dat ze zich laten pakken. Zulke figuren moeten dan ook niet jammeren, maar blij zijn dat ze op kosten van de belastingbetaler onderdak en eten en drinken krijgen. Over hun luxe nog te zwijgen
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    o god hun kabab wordt niet op tijd gebracht zeker ,zal de kok van restaurant zeggen dat ze eerst de gevangenen bedienen in de plaatst van de klanten want ze hebben het toch zo slecht hé ,nu zijn het slachtoffers zeker