AFP
Volledig scherm
© AFP

Japan wil opnieuw officieel op walvissenjacht

Tijdens de volgende bijeenkomst van de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) in september, zal Japan een voorstel indienen om de jacht op bepaalde walvissoorten opnieuw mogelijk te maken. Dat heeft de liberale regering van premier Shinzo Abe dinsdag beslist, zo meldt het persagentschap Kyodo.

11 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Alstublieft laat deze vreselijke afslachtingen stoppen!! .Deze moordenaars kennen geen stop tot dat alle landen samenspannen tegen Japan! BOYCOT hun handel, enigste oplossing voor het te laat is!! Deze prachtige dieren verdienen respect!!
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Misschien wat schietoefeningen doen en voor wetenschappelijk onderzoek enkel Japanse Walvisjagers kelderen voor de wetenschap waarom niet de leugen is even groot.
  • philippe decock

    6 jaar geleden
    In samenwerking met National Geographic. Filmbeelden meer waard dan de vangst...
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Het zijn zelfs in Japan privé bedrijven die de regering zo ver kunnen krijgen om vangst toe te laten. Dat ze dan de wereld politiek Japan onderdruk zet om die bedrijven te sluiten en te likwideeren. En het verplicht slopen van de vloot want anders gaan die van op een klein eiland door en leveren ze hun ladin illegaal.
  • Sander Clijsters

    6 jaar geleden
    Mag je voor wetenschappelijk onderzoek dan ook mensen doden?