Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Test-Aankoop waarschuwt: "Wie gezinsverpakking koopt, is niet altijd goedkoper af"

ConsumentGezinsverpakkingen of maxipacks zijn niet altijd goedkoper. Dat meldt Test-Aankoop bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De consumentenorganisatie voerde half mei een steekproef uit waaruit blijkt dat individuele verpakkingen soms goedkoper uitvallen dan maxipacks.

12 reacties

  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Bij Colruyt kan je duidelijk zien of je in het zak gezet wordt. Beter zou het zijn te kijken hoeveel nutteloos verpakkingsmateriaal is toegevoegd om de doos bv groter te maken dan de inhoud. Dan spreek ik nog niet van de nutteloze plastiek wikkels om een product soms tot wel 4 maal. Bv die 2 glazen bokalen voor mayonaise kosten minder dan 1 grote van hetzelfde merk..
  • Heidi Coussens

    6 jaar geleden
    Je kijkt toch altijd naar de prijs per kilo/liter? En dan beslis je wat je koopt, niet alleen in functie van prijs, maar ook afhankelijk van houdbaarheidsdatum, mogelijkheid om in te vriezen...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Daar moet geen onderzoek voor doen, hetzelfde met de vermindering bonnetjes, ze verleiden je om producten te kopen die je normaal nooit koopt of gebruikt en de meeste belanden nadien in de vuilbak.
  • Foexie

    6 jaar geleden
    Gewoon je ogen openhouden en tijd nemen tijdens het winkelen. Doe ik al jaren en weet al jaren dat dit gebeurd. Is in elke winkel zo. Eerst de grote pakken goedkoper maken zodat niemand er nog naar kijkt en dan opslaan. En dat van die verpakkingen is ook larie. 2 Glazen bokalen voor 500ml kosten meer dan één voor 1l.
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Nog een geluk van testaankoop om ons te verwittigen,want wij zijn dom en weten dat niet. Testaankoop nog nooit gehoord over dat het over de grens 40% goedkoper is dan hier.