MR-ondervoorzitter Gérard Deprez (L) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (R).
Volledig scherm
MR-ondervoorzitter Gérard Deprez (L) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (R). © Photo News

MR-politicus Deprez: "Het probleem is niet Francken, maar mensen die zoals hem denken"

BinnenlandStaatssecretaris Theo Francken (N-VA) doet populistische uitspraken die zich onder de bevolking verspreiden. Dat heeft MR-ondervoorzitter Gérard Deprez vandaag verklaard op de RTBF-radio. "Zijn uitspraken zijn zinloos en weken mee gevoelens los bij de publieke opinie waar ik niet van hou en waar democraten niet van houden. Het probleem is niet Francken, maar het aantal mensen dat zoals Francken begint te denken", aldus Deprez op La Première.

52 reacties

  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Tom Faes, droom verder man.
  • nancy dejonge

    6 jaar geleden
    HET probleem is het soort politici zoals Deprez! Eerstens Deprez is een politicus die om e beginne zijn eigen kiezers bedriegt! Hij laat zich verkiezen en dan verlaat hij de partij waarvoor hij verkozen werd, al is het maar door een klein aantal kiezers, om een eigen clubke op te richten! Het GROOTSTE probleem is dat dit soort politici NIET kiezen voor de toekomst van het land en zijn burgers, maar voor PERSOONLIJKE standpunten, voor eigen belang! Dit is NIET wat Francken doet!
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    De nva durft de regering niet laten vallen dominique, ze zouden wel willen maar niet door hun zelf maar door een andere partij. Dat is het probleem van nva want in 2019 zullen ze zelfs niet meer aan de 20 % komen . Weverke weet dat hoor zijn houdbaarheidsdatum is voorbij of over en out.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Jo Bosman Je maakt in uw reactie een volledig absurde vergelijking.
  • Jos Huibers

    6 jaar geleden
    Dus eigenlijk ziet hij 2/3 van de Vlamingen niet graag. Waarom verrast me dit niet.