Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25).
Volledig scherm
Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25). © RV

Kortgedingrechter buigt zich over over repatriëring IS-vrouwen en hun zes kinderen

BinnenlandVoor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg is vandaag het kort geding gevoerd over de repatriëring van zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters. Die zitten samen met hun moeders in een Koerdisch gevangenenenkamp. Volgens hun advocaat Walter Damen bestaat het gevaar dat de vrouwen en hun kinderen binnenkort naar IS-gebied worden teruggebracht. De Belgische staat betwist dat risico en ziet bovendien niet hoe ze de kinderen kan repatriëren. De kortgedingrechter spreekt zich op 19 juli uit.

54 reacties

  • jan desimpel

    6 jaar geleden
    Een linkse advocaat? Wat een dappere uitspraak..
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Wie gaat er voor de veiligheid van onze kinderen zorgen als die vrouwen vrijkomen en hun kinderen hier opgroeien?
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Die twee is moslimas zijn oorlogsmisdadigers die vrijwillig kozen om naar oorlogsgebied te verhuizen en hun man te helpen met massamoord en terrorisme. Nu probeert die linke advocaat de kinderen naar belgie te halen om daarna met linke truuk ook die medeplichtige moorddadige vrouwen ook naar hier te krijgen onder mom van gezinshereniging.
  • André hendrickx

    6 jaar geleden
    Ze, de moeders willen IS steunen, ervoor uitwijken, vechten, misbruiken hun kinderen, laat ze ginder én doe hoe érg het ook lijkt,aan gezinshereniging daar ter plaatse. België moet niet opdraaien voor de verkeerde keuze van de moeders,bij uitbreiding de ouders
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Nederland heeft geweigerd, eens benieuwd wat ons wereldvreemd rechtssysteem gaat doen in combinatie met malafide advocaten die liever een crimineel vertegenwoordigen dan een normaal mens.