Direct naar artikelinhoud
Film

Exclusief: de trailer van de nieuwe film van Felix van Groeningen

Een beeld uit 'Beautiful Boy'.Beeld rv

Op Beautiful Boy moet u nog enkele maanden wachten – de film komt op 21 november in de zalen – maar de trailer van Felix van Groeningen is nu al te bekijken. 

De eerste Hollywood-film van Felix van Groeningen, met een hoofdrol voor Call Me By Your Name-ster Timothée Chalamet, krijgt meteen ook een trailer op Hollywood-maat. En dat betekent onder meer dat hij lang is: twee en een halve minuut. "Maar je begrijpt er wel het verhaal door", zegt Van Groeningen. "De trailer geeft een goed beeld van waar de film over gaat. Beautiful Boy gaat over een vader-zoonrelatie die op de proef gesteld wordt omdat de zoon zich verliest in allerlei zaken, maar ook over hoe de familie er alles probeert aan te doen om dit op te lossen."

Beautiful Boy wordt geproduceerd door Amazon, het streamingplatform dat in tegenstelling tot  Netflix wel nog films in de bioscoop uitbrengt. "Zij geloven nog echt in de cinema." 

Maar het grote budget waar Amazon voor zorgde, betekende ook dat  de studio de trailer bepaalde. "Ik heb de mensen die die gemaakt hebben nooit ontmoet, maar ik heb wel mijn gedacht kunnen zeggen", zegt Van Groeningen. "Er waren een paar versies, en men heeft uiteindelijk gekozen voor één waar ik ook gelukkig mee ben. De andere versies waren te Amerikaans en voelden vreemd aan."

Nu de trailer gelost is, begint het aftellen naar eind november echt. Goede reacties op een trailer kunnen alvast voor een positieve buzz zorgen. "Het is wel spannend om te zien wat er nu gebeurt, ja", zegt Van Groeningen. "Ik heb al films uitgebracht in België of in enkele andere landen tegelijk, maar nu kijkt de hele wereld ernaar. Dat is toch nog iets anders." Of hij nu ook angstvallig de reacties op de trailer gaat checken? "Ik probeer dat te beperken, maar soms kun je jezelf niet tegenhouden. Maar meer dan de individuele reacties vind ik het vooral spannend om te volgen wat de trailer doet en waar die opgepikt wordt."

Felix Van Groeningen.Beeld Joris Casaer