iStock
Volledig scherm
© iStock

Vakbonden en werkgevers kanten zich tegen sancties om langdurig zieken aan het werk te krijgen

De sociale partners hebben zich binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) unaniem uitgesproken tegen een voorontwerp van een wet die meer langdurig zieken opnieuw aan het werk moet krijgen. Het voorstel legt financiële santies op aan zowel werkgevers als werknemers die daarvoor onvoldoende inspanningen leveren. Dat meldt de NAR woensdag.

8 reacties

  • Anoniem Anoniem

    6 jaar geleden
    Men werk heeft me begin vorig jaar op ziekteverlof gestuurd omdat ik niet meer kon functioneren door zelfdoding van men zus en veel werk kon verzetten op korte tijd.Heb reïntegratietraject opgestart.Nu werk ik aan 80percent.Dankzij dokter, psycholoog en sociale dienst van werk .
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Deze asociale regering kent geen schaamt noch compassie. Niemand is ziek voor zijn plezier !
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Als werkgever zou ik dat ook weigeren. Een landurig zieke is ofwel echt ziek en niet geschikt om te werken, ofwel comediante luiaards waar je nooit op kan rekenen en waar collegas het slachtoffer van worden.
  • Michel Roman

    6 jaar geleden
    Deze asociale regering denkt met sancties zieken terug gezond te maken . Je reinste waanzin van een wereldvreemde regering. Gelukkig zijn de werkgevers- en werknemersfederaties een flink pak verstandiger. Maar spijtig genoeg is het er voor de regering enkel om te doen om te besparen op de kap van de zieken , ronduit walgelijk. Mensen , denk na volgend jaar in het kieshokje.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    De dokter/specialist moet daarover oordelen en niet de staat. We wonen toch niet in een dictatuur ?