Philippe De Spoelberch.
Volledig scherm
Philippe De Spoelberch. © photo_news

Drie Belgische bierbrouwers gezamenlijk in top 5 rijkste families ter wereld

Je hebt rijk en je hebt ríjk. De 25 meest gegoede families ter wereld bezitten samen een kapitaal van maar liefst 1,1 biljoen dollar of, omgerekend, 863.388.135.300 euro. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index. Opvallend: in de top vijf vinden we, weliswaar gezamenlijk, de drie Belgische bierbrouwersfamilies van AB Inbev terug.

85 reacties

  • Mark Peeters

    6 jaar geleden
    Dat is een reden waarom ik nooit geen geld geef voor goede doelen, als die eens 1% afstaan elk en elk jaar. moeten ze bij de kleine werkman niet aankloppen voor geld!
  • Johan Beyls

    6 jaar geleden
    Alcohol is niet gezond...jaloersheid is ook niet gezond...;-)
  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    Maar pas op, voor de gewone man hebben de politici in dit land al eens een ballonnetje opgelaten over het onrecht van erfrecht, want er zijn er die niets kunnen erven en dat is niet eerlijk. Met andere woorden ze willen onze pietlullige paar tienduizenden euro's afnemen in de naam van de rechtvaardigheid. Maar de miljarden laten ze natuurlijk ongemoeid.
  • etienne bies

    6 jaar geleden
    Boodschap aan al de mensen die hier kritiek geven. Zouden jullie miljarden hebben , dan zouden jullie ook lopen naar de fiscale paradijzen.......... Als jullie in het zwart kunnen werken doen jullie het met plezier.Iedereen fraudeert op zijn niveau......
  • De Metsler Marc

    6 jaar geleden
    Ze mogen rijk zijn maar hun smerig bier wil ik nog niet drinken,als je goed weet hoe ze dat bier daar maken in Leuven hebde er vlug uwen degou van , geef mij maar liever een trappisteke of duvelke zoiets in die zin. De belastingen zouden beter die wat meer doen betalen.