Opgelet: vandaag wordt er overal geflitst

© BELGA

Wie vandaag de weg op moet is gewaarschuwd. De federale en lokale politie zullen maandag intensief controleren op overdreven snelheid. Bij de vorige flitsmarathon werden 32.573 hardrijders op de bon geslingerd. Ondanks alle waarschuwingen vooraf.

tg

Van maandagochtend 6 uur tot dinsdagochtend 6 uur zal er zowel op autosnelwegen als op de gewest- en gemeentewegen worden geflitst.

De federale politie zet alle mobiele flitscamera’s in op autosnelwegen. Het is de bedoeling dat er geregeld van locatie wordt gewisseld omdat de plaatsen waar er geflitst wordt tegenwoordig vrij snel via sociale media worden gedeeld zodat chauffeurs weten waar ze moeten vertragen.

Toch is het niet de bedoeling om zoveel mogelijk chauffeurs te kunnen betrappen. “Wij hopen net dat iedereen zich aan de snelheidsbeperking houdt en dat we 24 uur lang niemand te moeten flitsen”, klinkt het.

Ook 109 lokale politiezones hebben toegezegd dat ze deelnemen aan deze sensibiliseringsactie.Toch mag men er van uitgaan dat er overal in Vlaanderen wordt geflitst. Want in de meeste politiezones wordt er het ganse jaar door dagelijks op snelheid gecontroleerd langs gemeente- en gewestwegen.

De flitsmarathon is al de zesde die wordt georganiseerd. Maar ondanks de aankondigingen vooraf, reed bij de vorige actie toch nog zes procent van de gecontroleerde bestuurders te snel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen