Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid hebben vorige week volop inbreuken vastgesteld wat betreft alcoholmisbruik bij tieners. Bij ongeveer een derde van de controles werd alcohol geschonken aan minderjarigen.
Volledig scherm
Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid hebben vorige week volop inbreuken vastgesteld wat betreft alcoholmisbruik bij tieners. Bij ongeveer een derde van de controles werd alcohol geschonken aan minderjarigen. © Thinkstock

Ondanks waarschuwing worden bij dertig procent van de alcoholcontroles minderjarigen met drank betrapt

Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid hebben vorige week volop inbreuken vastgesteld wat betreft alcoholmisbruik bij tieners. Bij ongeveer een derde van de controles werd alcohol geschonken aan minderjarigen. Dat staat vandaag in Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en De Standaard. 

6 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    De overheid doet niet anders dan betuttelen! Stop nu eens met die zever en pak de OUDERS aan! Waar is de verantwoording van de ouders, die ontbreekt telkens in dit verhaal. Net als de privacy rotzooi, scholen verbergen zich er telkens achter maar weten de ouders wel te vinden voor de rekening. Ouders hebben een verantwoordelijkheid, spreek ze er op aan en hou ze verantwoordelijk!
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Mogen pralinen met likeur ook niet verkocht worden aan minderjarigen ?
  • michel van dam

    6 jaar geleden
    maak dat alcoholvrij bier eens goedkoper, naar laag tarief btw als voorbeeld zou ook al helpen, jullie verdienen al geld genoeg met al die andere onzinnig hoge accijnzen. Dan zal de jeugd daar wel op inspelen en meer alcoholvrije bieren gaan drinken.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    "Big Brother is watching you" in Orwell's België !
  • guy vermeulen

    6 jaar geleden
    die zullen wel luisteren naar dienen zever !!!