© Scotch & Soda

Hoezo met een T-shirt kan je niks mis doen? 4 fouten om te vermijden

Ongetwijfeld een van de favoriete stukken van menig man: het T-shirt. Een kledingstuk waar je niks fout mee kan doen? Toch wel. Van te lange mouwen tot te schreeuwerige prints: deze fouten maak je beter niet.

cityfashion

Je T-shirt accentueert de verkeerde spots

In een T-shirt zie je alles (ja, echt alles) van je lichaam. Onzeker over je buikje of manboobs? Met een T-shirt in dunne tricotstof valt dit alleen maar meer op. Het omgekeerde geldt ook: als je bovenlichaam en armen wat dunner zijn, lijk je nog smaller met een T-shirt. Een polo is een stevigere stof met een goede snit is in beide gevallen een betere optie.

De mouwen zijn veel te lang of te kort

We vallen met de deur in huis: te lange mouwen staan slordig, te korte mouwen geven de illusie dat je T-shirt veel te klein is. De perfecte lengte? De naad van de mouw moet precies lopen waar je schouder overgaat in je arm. De mouw van je T-shirt moet halverwege je bovenarm stoppen.

Je T-shirt heeft de verkeerde lengte

De lengte van je T-shirt kan je outfit maken of kraken. Idealiter valt de onderkant van je T-shirt een paar centimeter over je broeksband. Toch je twijfels? Ga met een perfect zittende broek enkele T-shirts passen en probeer enkele bewegingen uit. Je zal er snel genoeg achterkomen of je de juiste lengte hebt te pakken!

Je T-shirt is té opvallend

Opvallende prints, ludieke tekstjes of schreeuwerige kleuren: laat ze links liggen. Met een T-shirt ga je best zo basic mogelijk. Een klassiek model in een neutrale kleur met V-hals valt niet alleen eindeloos te combineren, het staat ook een stuk stijlvoller. Kleine, kleurrijke details kunnen dan weer wel.

Mannen, zo draag je een korte short stijlvol

© Dstrezzed

Bij mooi weer wil je ook als man iets frisser gekleed gaan. Al snel ligt de korte broek op de loer, maar daarmee ook heel wat stijlblunders. Basisregel? Een korte broek hoort nét boven de knie te vallen. Draag absoluut nooit hot pants of driekwart modelletjes. Ook de breedte is van belang. Een te wijd model oogt slordig, maar een te strak model is niet echt mannelijk. Kies dus zowel voor de lengte als voor de breedte een gulden middenweg. Dit zijn de verschillende soorten en hoe je ze combineert.

Chino short

De lange variant kent iedereen, maar ook het korte model zou je in jouw kast moeten hebben. Het is immers dé korte broek bij uitstek voor een chique zomerfeest. Naast casual met een T-shirt of trui, kan je hem ook mooi stylen met een hemdje. Werk af met een stijlvolle riem en een paar loafers. Als hij net iets te lang valt, kan je hem gerust wat omplooien zodat hij tot juist boven je knie komt.

Short uit linnen of katoen

Tenzij je elke dag in kostuum naar het werk moet, is dit de beste keuze tijdens de zomer. Een short uit linnen of katoen oogt luxueuzer en kan je perfect combineren met een hemdje, blazer en nette sneakers. Hier geldt wel: less is more, kies dus voor subtiele kleuren als lichtblauw, grijs of beige.

Denim short

Deze is wat lastiger om elegant te dragen maar het kan! De zwarte variant is het best voor formele gelegenheden, de blauwe voor als het casual mag. Draag met een geprint hemdje of logo-trui en doe er zéker sneakers onder, al dan niet met kleurrijke sok.

Deze vijf zomerbasics moet elke man hebben

© Jack & Jones

Zomerse temperaturen? Met enkele simpele basics doe je nooit fout. Van espadrilles tot een fris hemd, deze vijf zomerbasics moet elke man hebben!

Stijlvolle short

Het is misschien niet workproof, toch mag een basic short niet ontbreken in je zomergarderobe. Of je nu kiest voor een denim exemplaar of eentje uit katoen, zorg ervoor dat je short niet té kort is. Rol de pijpen om voor een nonchalant en stijlvol effect!

Basic T-shirt

Het meest veelzijdige stuk deze zomer? Een basic T-shirt! Een wit, zwart of donkerblauw exemplaar staat elke man en valt moeiteloos te combineren. Tip: een T-shirt die net op je heupen valt maakt je bovenlichaam slanker.

Fris hemd

Warme werkdag voor de boeg? Een T-shirt met schreeuwerige print of tanktop is not done. Een hemd uit fris katoen of linnen is een veel betere keuze. Koop je hemd nooit te groot omdat je denkt dat dat frisser aanvoelt. Fitted is the message!

Espadrilles

Hét paar schoenen dat bezig is aan een comeback? Espadrilles! Deze zomerse instappers zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Tijdens een gezellig terrasje of wandeling op de zeedijk, deze zomer zie je elke stijlvolle man in een paar espadrilles.

Sandalen

Je voeten zijn een van de belangrijkste afvoerders van lichaamszweet, dus ze fris houden is essentieel tijdens warme zomermaanden. Een paar lederen sandalen die je onder al je outfits kan dragen is dus geen overbodige luxe!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer