ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Datalek in populaire quiz-app op Facebook maakt gegevens van miljoenen gebruikers onveilig

De gegevens van miljoenen Facebookgebruikers lagen een tijdlang voor het oprapen dankzij een datalek in een populaire Facebookapp. Dat ontdekte ethisch hacker Inti De Ceukelaire, meldt VRT NWS. Het probleem lag bij de app Nametests, die korte kwisjes maakt als "Wat zeggen jouw ogen over je karakter?" of "Wat is jouw Japanse naam?". Facebook heeft het lek ondertussen bevestigd en zegt dat het probleem van de baan is.

6 reacties

  • Stan Vankoo

    6 jaar geleden
    Facebook gebruikers blijven hardleers!!!
  • Stijn Verrept

    6 jaar geleden
    @Willy: Hij heeft het toch maar gedaan... En als Facebook 4000 eur beloning geeft gaat het wel degelijk om een vulnerability. De beste stuurlui...
  • Wendy Bouckhuyt

    6 jaar geleden
    De meeste mensen weten wel dat ze dit beter niet doen maar, er zijn altijd enkelingen die niet beter weten met alle gevolgen vandien. Fb heeft voordelen maar, nog meer nadelen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Facebook is blijkbaar zo lek als een zeef. Maar ja, dat wisten we al en blijkbaar wordt er weinig of niks aan gedaan. Stoppen met dat verslavende onding is het beste.
  • philippe decock

    6 jaar geleden
    "Log in met uw facebook account" zie je bij veel apps staan. Dat is vragen om problemen en velen vinden het de normaalste zaak van de wereld. Als ik dit zie als enige mogelijkheid dan begin ik er niet aan. Beste is voor iedere app een account aanmaken die met geen andere eigen accounts gelinkt is.