James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

Normale bevalling? Enkel gezondheid moeder telt: "Zorg voor pasgeboren baby's komt in het gedrang"

Een bevalling waarbij de moeder perfect gezond is, maar waarbij de baby gereanimeerd moet worden? Die zal evenveel mogen kosten als een doorsneebevalling. In een open brief klagen de kinderartsen over de recente beslissing van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), schrijft De Morgen.

17 reacties

  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Alleen al hieruit blijkt dat het ziekenhuis de gevaarlijkste plek is om je te bevinden. Als je er niet absoluut moet zijn, blijf er dan uit de buurt. Als je er naartoe gaat met een klacht dan kun je een behandeling verwachten en weet je nooit hoe dat afloopt, in ieder geval ga je met een doos medicijnen naar huis.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Het verschil is groot ga naar dokter meestal naar apotheek daarna om dure pillen waar oude niet voorschrijven+van markt gehaald worden in Be Het is triestig nederland generisch 150€ belg nee 950€ per maand!100%terug betaald in beide landen?
  • Marc Hayen

    6 jaar geleden
    We stonden gelijk wat kindersterfte betreft met het communistische Cuba, zal dat nu veranderen in de toekomst? In een democratie gaat de mens dus niet voor het kapitaal!
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Zoals iedereen in de politiek tegenwoordig. Ze draait rond de pot, geeft haar uitleg wat niets met de vraag te maken heeft en is dan verwonderd waarom iedereen op haar kritiek heeft. Tijd voor verandering op die post voor onze zorgsector volledig uitgehold is.
  • Randa Meeus

    6 jaar geleden
    Ja inderdaad in Nederland is thuis bevallen heel gewoon. Je mag in stuit natuurlijk bevallen, je mag meer over tijd gaan indien er geen tegenindicatie is. In Belgie vinden dokter vaak een indicatie voor een keizersnede en ja de medische industrie kijkt meer naar zijn portemonnee dan naar het welzijn/ gezondheid van de mensen.