Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Test Aankoop vraagt blokkering 800 valse webshops

Test Aankoop heeft 800 valse webshops ontmaskerd die bestaande Belgische domeinnamen misbruiken. De consumentenorganisatie vroeg de federale overheidsdienst Economie en DNS Belgium, verantwoordelijk voor het beheer van de .be-domeinen, om de sites offline te halen.

16 reacties

  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    Wie koopt er bij een Belgische webshop? Dat is al de eerste fout die je kunt maken.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Wanneer en zovele web-shops zijn , van de soort die testaankoop ontdekte, is dat een bewijs dat de wetgeving ter zake zo lek als een zeef is. Voor de koper is een garantie voor aankoop van groot belang. Niet alleen is dan geld verloren gegaan maar het is ook gestolen. Graag in dit land een sluitende wetgeving en nu ook opgenomen in een kiesbelofte. Dan komt er iets van.
  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    Jan van Calenberg, inderdaad online altijd met creditcard betalen of met paypal of betalen bij aflevering, een mogelijkheid die ook weer steeds meer terug komt
  • Peter Lievens

    6 jaar geleden
    Een dikke proficiat aan testaankoop voor de blokkering van valse webshops.Bravo!
  • Jan Van Calenberg

    6 jaar geleden
    Mijn ervaring zegt dat je nooit online mag betalen met een "gewone" bankkaart, dan zie je je geld niet terug als er iets misloopt. Bij Visa of Mastercard ben je verzekerd. Websites die zulke betalingen niet aanvaarden zijn niet te betrouwen.