De rechtbank van Tongeren.
Volledig scherm
De rechtbank van Tongeren. © belga

7 jaar cel voor student die ex neerstak: meisje kon ontkomen door dood te veinzen

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 19-jarige student uit Genk veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor een moordpoging op zijn voormalige vriendin waarmee hij een geheime relatie had. De jongen, die geobsedeerd was door het meisje, kon niet aanvaarden dat ze de relatie verbroken had en probeerde haar eerst te wurgen om haar daarna met een keukenmes in de hals te steken. Aan het meisje moet hij ook een provisionele schadevergoeding betalen van 4.000 euro.

5 reacties

  • Franky Van Den Abeele

    6 jaar geleden
    Die gast moet gewoon levenslang den bak in! Binnen een paar jaar maakt hij opnieuw een slachtoffer
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Wat een lichte straf .
  • Tom Deputter

    6 jaar geleden
    Allee ocharme 7 jaar voor moordpoging, het meisje is wel weer voor het leven getekend. Doodziek word ik van dat lakse gerecht hier. Moordpoging miett gelijk staan aan moord, de feiten zijn niet minder erg omdat het slachtoffer gelukkig nog leeft.
  • chris Ceulemans

    6 jaar geleden
    Maar 7 jaar omdat het meisje zich dood hield....dat MOEST 25 jaar zijn, want de bedoeling was wel haar doden met voorbedachtheid!
  • didier de coster

    6 jaar geleden
    da meisje heeft geluk dat ze het nog kan navertellen , dus binnen twee jaar is diene klojo terug vrij , das toch geen straf , das om te lachen hier , meisje zou beter verhuizen want die gaat toch altijd met de schrik lopen daar