© Chris Nelis

Toch geen islamitische school bij Syntra Limburg in Genk

De vrederechter in Genk heeft Syntra Limburg gelijk gegeven in het dispuut met de inrichtende macht Crescent Educatie Vlaanderen. Het Crescent College wilde algemeen secundair onderwijs met een confessioneel islamitisch karakter in de gebouwen van Syntra Limburg organiseren.

Het Crescent College claimde een geldige huurovereenkomst te hebben, maar dat werd door Syntra betwist. Nadat het Crescent College Syntra Limburg voor de rechter daagde, verklaarde de rechter bij vonnis van 26 juli de vordering van het Crescent College ongegrond. Het Crescent college zal dus geen islamitische school in de oude gebouwen van Syntra - gelegen aan de Kerkstraat in Genk - kunnen organiseren.

Syntra Limburg reageert bijzonder tevreden op de uitspraak. “Mijn cliënte is bijzonder tevreden met de uitspraak en het gegeven dat de vrederechter, sereen en los van alle heisa in de media, mijn juridisch standpunt als advocaat van vzw Syntra Limburg is gevolgd”, zegt advocaat Erik Schellingen.

De inrichtende macht zal dus op zoek moeten gaan naar een andere locatie. Ze vinden dat het bestaande onderwijs in België jongeren met een islamitische achtergrond onvoldoende kansen geeft. De oprichting van de school werd met gemengde gevoelens onthaald, maar kon wel al op tientallen inschrijvingen rekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer