De politie bevestigt dat de schutter de 38-jarige Jarrod W. Ramos is.
Volledig scherm
De politie bevestigt dat de schutter de 38-jarige Jarrod W. Ramos is. © reuters

Vijf doden nadat schutter Amerikaanse krantenredactie binnenvalt en vuur opent: "Doelbewuste aanval op de krant"

Verenigde StatenBij een schietpartij op de redactie van 'The Capital Gazette' in het Amerikaanse Annapolis zijn gisteren vijf doden gevallen, onder wie vier journalisten. Volgens de politie, die de identiteit van de opgepakte verdachte heeft vrijgegeven, gaat het om een doelbewuste aanval op de krant. "De dader kwam het gebouw binnen met een shotgun en zocht zijn slachtoffers uit."

49 reacties

  • Jaak Meyers

    6 jaar geleden
    Wat verwachten die reporters nu eigenlijk? Dat de president gaat zitten terug brullen? Los van hetgeen er gebeurd is vind ik dat reporters zich ook eens een beetje beschaafd moeten gaan gedragen. Het is daar precies een zoo met brullende beesten.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Eigenlijk moeten we dit als normaliteit zien !! De VS is trouwens het zelf verklaarde wilde westen en de Cowboy's met hun Wapenvrijheid willen niet anders .... Ze hebben liever elk jaar 30.000 doden dan dat hun wapens beperkt worden !! Dan moeten we niet treurig zijn of compassie hebben als zulke zaken gebeuren ! ze willen dit zo !
  • Marc Sierens

    6 jaar geleden
    Er is daar niets mis met de wapenwet,bah nee,hoe gaan ze dit nu terug afdoen als zijnde een akkefietje.
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Als de president niks ander doet dan de pers demoniseren dan is dit het resultaat. Proficiat met jullie keuze voor dit onmens.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Zelf met een totaal verbod op wapens zullen zij die dat willen toch nog steeds aan wapens geraken. "Als wapens buiten de wet staan , zullen enkel zij die buiten de wet staan wapens hebben"