Donald Tusk
Volledig scherm
Donald Tusk © EPA

President Tusk over Europees migratieakkoord: "Nog te vroeg om van een succes te spreken"

De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben afgelopen nacht, na een vergadering die meer dan acht uur duurde, een akkoord bereikt over het migratiebeleid van de Europese Unie. Dat tweette Raadsvoorzitter Donald Tusk omstreeks 4.30 uur. "Het is nog veel te vroeg om van een succes te spreken." Dat zegt Tusk over het migratieakkoord dat de Europese staatshoofden en regeringsleiders vandaag in de vroege uurtjes beklonken. 

191 reacties

  • Jean-Paul Halsberghe

    6 jaar geleden
    Niets in wezen opgelost. Doorschuiven van illegale migranten van hot naar her...
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    "President"? Wanneer hebben wij die kerel kunnen/mogen/moeten kiezen?? Heeft de EU eigenlijk al iets opgelost? Neen dus. Conclusie?
  • Denise De Meersman

    6 jaar geleden
    In Donald’s land Polen zijn er vele lege plekken. Maar daar zijn er al 0,0 binnen gekomen. Wij hebben zelf in ons klein dorpje er sociale woningen neergepoot gekregen. Bedankt heren politieker. Verloedering van mijn buurt
  • Liliane Vervliet

    6 jaar geleden
    Patrick Voet jij slaat de nagel op de kop.Al het geld dat al jaren in Africa gestort werd zijn geen druppels maar plassen op een hete plaat.Geld dient daar om wapens te kopen en de dictators rijk te maken.Onder de kolonies was het VEEL beter volgens de ouderen,armoede was er niet nu is het daar de hel.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Dat zijn geen vluchtelingen, dat zijn avonturiers die hier gratis hun zakken laten vullen. Te lui om te werken.