© pn

Red Lions bijten in het zand tegen Duitsland

De Red Lions (FIH 6) hebben zaterdag met 3-2 verloren (rust: 1-1) van Duitsland (FIH 3) op de Ergo Masters hockey in Düsseldorf. De Belgen kregen verschillende kansen tegen de olympische kampioen, maar konden deze niet afwerken. Het was de tweede wedstrijd van België op dit vierlandentoernooi.

Cédric Charlier opende de score voor de Belgen in de vijftiende minuut, maar zag de Duitse aanvoerder Moritz Fürste in de 24e minuut de Belgische voorsprong uitwissen. Dat kunstje deed Fürste in de tweede helft nog eens over nadat Florent Van Aubel de Belgen in de 33e minuut weer op voorsprong had gebracht. Deze keer was het in de 40e minuut dat Fürste de bordjes opnieuw in evenwicht hing. Timur Oruz schonk Duitsland uiteindelijk de overwinning met een doelpunt in de 53e minuut.

Zondag speelt België nog tegen Groot-Brittannië (FIH 4) in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio. De Britten wonnen met 3-0 van Europees kampioen Nederland (FIH 2). Samuel Ward opende de score in de eerste helft en maakte er met zijn tweede van de wedstrijd 2-0 van in de tweede helft. Henry Weir legde de 3-0 eindstand vast.

Donderdag verloren de Red Lions hun eerste wedstrijd in Düsseldorf met 3-2 tegen Nederland.