De strafmaatregelen zijn een reactie op het neerschieten van een Maleisisch vliegtuig met 298 personen aan boord boven Oost-Oekraïne in juli 2014.
Volledig scherm
De strafmaatregelen zijn een reactie op het neerschieten van een Maleisisch vliegtuig met 298 personen aan boord boven Oost-Oekraïne in juli 2014. © EPA

EU-top - Europa verlengt economische sancties tegen Rusland

De economische sancties van Europa tegen Rusland worden opnieuw verlengd vanwege een gebrek aan vooruitgang in het vredesproces met Oekraïne. De Europese staatshoofden en regeringsleiders bereikten daar vanochtend een akkoord over op een Europese top in Brussel. Dat zeggen diplomatieke bronnen.

10 reacties

  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Idiote Europese leiders zijn weer in hun eigen voet aan het schieten ....
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Inderdaad, heren Billiet en Van Dessel, laat ons de basisprincipes van het internationaal recht maar te grabbel gooien voor enkele kilo’s peren en varkensvlees.
  • Patrick Dewael

    6 jaar geleden
    Nog steeds geen onomstootbaar bewijs gezien dat de separatisten achter de aanslag zaten. De onafhankelijke experten welke bestaan uit Oekrainers en Nederlanders zijn helemaal niet onafhankelijk. Waarom waren op het ogenblik van het neerhalen ALLE grondradar in onderhoud en hoe konden de separatisten dat weten? Wat met de veiligheid in het OE luchtruim die dag ?
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    So stupid ! Ons land heeft daar onder economisch te lijden voor vlees en fruit. Naar ze durven gewoon niet zeggen: het is voor ons genoeg geweest. Arme diplomatie !
  • Tom De Bondt

    6 jaar geleden
    Ondertussen leert Rusland zelf deze producten maken. Export in de toekomst? Vergeet het maar. Bedankt Europa.