Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans.
Volledig scherm
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans. © BELGA

Recordbedrag aan huurpremies uitbetaald, maar gemiddeld bedrag daalt

huurpremiesIn 2017 zijn voor een recordbedrag van 17,4 miljoen euro huurpremies uitbetaald in Vlaanderen. Dat is 2 miljoen euro meer dan in 2015 en ruim een verdubbeling tegenover 2014 (8,3 miljoen euro). Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Valerie Taeldeman heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).

7 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Toch vreemd, Homans gaat er al jarenlang prat op het beter te doen dan voorgangers (zowel op gemeentelijk als circusregionaal gebied) maar dan blijkt dat in de thuishaven van nva het juist slechter gaat ondanks haar victorie berichten steeds. Natuurlijk als je sleutelt aan de voorwaarden voor hoogte huurpremie kan je die gemakkelijk laten dalen, maar eigenlijk lost dat niets op als je aan de oorzaak niets wil doen...
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Gelukkig zijn veel Belgen nog met een baksteen in de maag geboren en leerden ze "eigen haard is goud waard". Chance dat we niet allen op de wachtlijst gaan staan.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ja ja de kracht van verandering ging het allemaal beter en vlotter doen ,geen extra belastingen en lasten voor de burger ,doe er nog maar 4 jaartjes bij en dan gaan mening NVA stemmers pas de ogen open gaan ,dit is nog maar een begin.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Dat het gemiddelde aan huurpremies gedaald is is goed maar het slechte nieuws is dat er globaal meer uitgegeven is. Wat is de oorzaak daarvan in deze betere economische tijden?
  • Ludo boon

    6 jaar geleden
    En vertel is wie die mensen zijn die dat krijgen ?