Betogers protesteren tegen de holebivervolgingen voor de Russische ambassade in Londen.
Volledig scherm
Betogers protesteren tegen de holebivervolgingen voor de Russische ambassade in Londen. © EPA

Europa verhoogt druk op Rusland over homovervolgingen in Tsjetsjenië

holebiDe Raad van Europa verhoogt de politieke druk op Rusland over de vervolging van holebi's in de Russische autonomie republiek Tsjetsjenië. Met de goedkeuring van een rapport dringt de raad er bij Rusland op aan de vervolgingen te onderzoeken. Verzuimt Rusland, dan moet de Raad van Ministers zelf een onderzoek starten. Rapporteur Piet De Bruyn (N-VA) reageert tevreden. "Maar dit rapport is geen finale stap. Integendeel, het is een onmisbare schakel voor een volgende stap om deze misdaden niet langer ongestraft te laten."

8 reacties

  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Stop Europa met je goed geweten te exporteren en los vooral eerst je eigen problemen op.
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    dom Europa.
  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Misschien kan Rusland Europa onder druk zetten voor de behandeling van vluchtelingen dan?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Het grote volksfeest, voetbal valt goed mee bij de mensen en krijgen een positief beeld van onze oosterbuur tegen alle anti-media westers nieuws. Hier moet een tandje van EU bijgestoken worden, spijtig
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Op basis van welke lmaginaire, erbarmelijk politiek-correcte authoriteit bemoeit de EU zich met de binnenlandse politiek van Rusland ?
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”