Getty
Volledig scherm
© Getty

Dokter die Afrikaanse patiënt duwt vrijgesproken voor racisme

Een 50-jarige dermatoloog van het Klina-ziekenhuis in Brasschaat is schuldig bevonden aan het slaan van een Afrikaanse patiënt die zijn afspraak niet was nagekomen. Volgens de rechtbank handelde de dokter niet uit racisme. “Dit had met elke patiënt die niet op een afspraak was, kunnen gebeuren.” De dokter krijgt een opschorting van straf.

16 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Kan die dokter niet laten dagvaarden voor "Laster & Eerroof" ?
  • Suzanne Rombouts

    6 jaar geleden
    Dokter volledig in recht! Regels voor iedereen hetzelfde! Staat overal klaar en duidelijk op...of zwarte kent geen nederlands! Dringend lerendan als je hier wil vertoeven...en net als iedereen je aan regels houden! Zo niet? GO! Moesten meer mensen zoals die dr zijn maar ja,? Wat hebben ze de man aangedaan??? Broodwinning afgepakt Regelrechte schande!
  • Suzanne Rombouts

    6 jaar geleden
    Dokter is volledig in zijn recht!
  • Guy De Smet

    6 jaar geleden
    Voor sommige mensen betekent een afspraak dat de andere zich maar ter beschikking moet houden totdat men goesting heeft om te verschijnen. Anderzijds kon de dokter ook wel een ietsje kalmer gehandeld hebben.
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Hij wordt verondersteld een professional te zijn in zijn vak, en zich als dusdanig te gedragen en te beheersen. Net zoals iedereen anders dat op zijn of haar werk ook moet doen. Dit is ontoelaatbaar gedrag van de hoogste graad. Elke zichzelf respecterende werkgever zal dergelijk iemand onmiddellijk de laan uitsturen.