© mvn

Politierechtbank laat Jordan Lukaku traceren via gsm-signaal

Jordan Lukaku heeft nog geen uitsluitsel gekregen over een mogelijke straf naar aanleiding van een verkeersovertreding begaan in februari 2015. De zaak tegen de Rode Duivel in de politierechtbank van Dendermonde werd uitgesteld omdat de rechter eerst het gsm-signaal van de voetballer wil laten traceren om te bepalen of Lukaku zelf achter het stuur zat.

Lukaku werd op 12 februari 2015 op de E40 in Wetteren geflitst, maar ontkent dat hij de snelheidsovertreding beging. "Jordan rijdt sinds april van vorig jaar ­helemaal niet meer met de auto”, was zijn ­manager Alain Goblet eerder al formeel. “De snelheidsovertredingen zijn dan ook niet door hem ­begaan. Zijn wagen (een Range Rover, nvdr.) wordt gebruikt door iemand die de ­auto op zijn beurt aan andere mensen uitleent. De wagen staat wel op Jordans naam, maar hij zit zelf nooit meer achter het stuur ervan. Alle overtredingen waarvoor Jordan zich nu moet verantwoorden, zijn ook begaan na april van vorig jaar. Jordan reed toen niet meer met de wagen. Daar is hij honderd procent ­zeker van. Deze nieuwe overtredingen zijn niet zijn fout.”

Opvallend: de overtreding werd begaan op de E40 richting Oostende. Daarom beweert Lukaku dat hij zeker niet de overtreder kan zijn geweest, want op dat moment werkte hij net een training af bij zijn toenmalige club KV Oostende.

De politierechter in Dendermonde stelde daarom voor om te laten onderzoeken of het GSM-signaal van Lukaku zich op de dag in kwestie onder de dichtstbijzijnde GSM-mast bevond. Dat zou in de komende weken gebeuren. De advocaat van de voetballer stemde daarmee in, al moest er wel een telefoontje gepleegd worden naar het management van Lukaku om diens toenmalige GSM-nummer te krijgen.

Lukaku, die in juli vorig jaar al eens werd veroordeeld tot een jaar rijverbod en onlangs tot nog eens een maand rijverbod, riskeert voor deze overtreding een boete van 600 euro. Een uitspraak wordt verwacht op 26 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal