Laatste dag om uw papieren belastingaangifte in te dienen

© Photo News

Wie zijn belastingbrief nog op papier invult, moet zich haasten. De laatste dag van het schooljaar is meteen ook de uiterste datum om uw papieren aangifte in te dienen. Via Tax-on-web hebt u nog twee weken de tijd.

tg

“De uiterste termijn om de papieren belastingaangifte in te dienen, namelijk 29 juni, is meteen ook de laatste dag dat de burger terecht kan in de kantoren van de FOD Financiën om hem te helpen bij het invullen van zijn aangifte”, zegt Francis Adyns van de FOD Financiën.

Het aantal belastingaangiften bij Tax-on-web via een ambtenaar is met bijna een kwart gedaald. Dat meldt de federale overheidsdienst financiën vrijdag, de laatste dag waarop de burger de hulp kon inschakelen van een ambtenaar van Financiën voor de aangifte van de personenbelasting. De daling komt door de toename van het aantal vereenvoudigde aangiften.

De teller kwam uit op 638.082 Tax-on-webaangiften via een ambtenaar. Dat cijfer evolueert nog wat omdat de mensen die een ticket hadden voor vrijdag en niet meer konden geholpen worden, ook nog hulp krijgen in de eerste dagen van juli.

Het gaat om 204.022 aangiften minder dan vorig jaar na de laatste hulpdag, of een daling met 24 procent. Vorig jaar stond de teller op 842.104 aangiften via een ambtenaar. De fiscus verwachtte door de verruiming van het aantal voorstellen van vereenvoudigde aangifte zelf 182.000 minder aangiften via Tax-on-web door een ambtenaar.

“Nog gemakkelijker dan de aangifte te laten invullen door een ambtenaar, is een voorstel van vereenvoudigde aangifte krijgen waarvoor er in meer dan 90 procent van de gevallen niets meer moet gedaan worden”, zegt woordvoerder Francis Adyns.

Wie de aangifte nog op papier doet, moet dit ten laatste vandaag/vrijdag doen. Via Tax-on-web moet het ten laatste op 12 juli. Boekhouders kunnen nog tot 25 oktober aangiftes indienen voor hun cliënten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen