Anick Berghmans werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze blijft in verdenking gesteld voor diefstal met braak en bendevorming in het plofkraakdossier.
Volledig scherm
Anick Berghmans werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze blijft in verdenking gesteld voor diefstal met braak en bendevorming in het plofkraakdossier. © Kristof Ghyselinck

Anick Berghmans neemt ontslag als schepen, maar ontkent betrokkenheid: "Niks met de plofkraken te maken"

Anick Berghmans, de Lommelse (ex-)schepen van sp.a die deze week werd ondervraagd in het kader van de plofkraken, ontkent met klem iets te maken te hebben met de zaak. Ze beslist wel om een stap opzij te zetten in de gemeentepolitiek en biedt haar ontslag aan als schepen en gemeenteraadslid. Dat heeft ze in een open brief bekend gemaakt.

267 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En ter plaatse mogelijk hulzen van politiekogels gevonden. Zijn er dan al agenten aangehouden wegens medeplichtigheid. En hoe zit het met al die andere burgers die een audi of bmw op hun oprit staan hebben. Allemaal verdachten. Want gangsters rijden toch bij voorkeur met audi of bmw. Zijn die al eens aan de tand gevoeld.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Tuurlijk neemt die ontslag, er zullen wel een aantal plof miljoenen verborgen liggen tot alles weer rustig is..
  • Liliane Coeckx

    6 jaar geleden
    Hoe legt ze dat uit van die auto onder zeil die bij haar is gevonden?
  • William Hi

    6 jaar geleden
    Tijd zal duidelijkheid brengen. Hopelijk toch. Indien betrokkenheid JA of NEEN; JA: Moet er de gevolgen maar van dragen. NEEN: Via juridische weg schade eis van de PERS en MEDIA en desnoods veroordeling. Het gaat niet op dat de media a la légère iemands leven verpest en beschadigt.
  • EDMOND DE WACKER

    6 jaar geleden
    Toch iemand die hier logisch en realistisch nadenkt Sam Bedfort. Wanneer een misdrijf wordt gepleegd zijn er opeenvolgende stappen : onderzoek - verdachten oppakken - beslissing onderzoeksrechter - rechtbank. Zolang er geen definitieve bewijzen zijn is iemand onschuldig. De meute echter, die beslist al zonder alle feiten te kennen, louter op basis van mediaberichten.