Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Een lekker voedzaam herfstontbijt: omelet met pompoen en kool

Het is een van de eerste gerechten die we zelf leren maken in de keuken: een omelet. Terecht, want eieren zijn erg voedzaam en je kan er eindeloos mee variëren. Reden genoeg om de eieren in de verf te zetten met een gezond, stevig herfstomelet.

Wat heb je nodig:
6 eieren
100 g pompoen, in kleine blokjes
1/2 pastinaak, in kleine blokjes
1 ui, fijngehakt
100 g witte kool, geraspt
200 g champignons, in plakjes
1,5 dl olijfolie extra vierge
peper en zout 

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak hierin de champignons. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan. 
Stap 2: Verwarm opnieuw wat olijfolie en fruit de ui. Voeg de pompoen en pastinaak toe, zet het deksel op de pan en laat de groenten op een zacht vuur gaar worden. 
Stap 3: Klop de eieren los en kruid met peper en zout. 
Stap 4: Voeg de geraspte kool en de champignons bij de pompoen en pastinaak en overgiet alles met de eieren. Zet het deksel op de pan en laat de omelet rustig garen. Lekker met een frisse sla.

Tip: Overschot aan groenten kan je de volgende dag makkelijk verwerken in een roerbakschotel.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel