AFP
Volledig scherm
© AFP

Twee Palestijnen, waaronder 14-jarige jongen, doodgeschoten aan grens van Gazastrook

Bij gewelddadige confrontaties met Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook zijn twee mensen, waaronder een veertienjarig kind, doodgeschoten. Hij werd in het hoofd getroffen, zo deelt het Palestijnse ministerie van Gezondheid in de Gazastrook mee. Daarnaast zijn 415 Palestijnen gewond geraakt door kogels en traangas. 

8 reacties

  • Anoniem M.

    6 jaar geleden
    Afschuwelijk, kinderen vermoorden kun je toch niet maken.
  • Albert dombree

    6 jaar geleden
    steeds weer : Israel vermoord , Palestijnen zijn toch zo braaf ,maken brandbommen , schieten wat raketjes af , proberen politie te doden , blijf weg van de grens en er word niet geschoten
  • Willy CAUBERGS

    6 jaar geleden
    Moeten de Brusselaars die de stad ontvlucht zijn en geen 70 jaar geleden !!!dan ook met stenen gaan smijten en protesteren ?? Of in ándere grote steden ??? Meer en deel van deze jonge mensen hebben daar nog nooit geweest laat staan dat ze er een band mee hebben met de streek , opgejut door Hamas gebruikt als kanonnen vlees !!!
  • Joris Claes

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat da bloedvergiet is stoppe tege de Palestijnen? Is al bezig sinds 1947.
  • Rudo Van Leuven

    6 jaar geleden
    Alle lafheid op een stokje...
  1. De Croo zoekt Europese partners om sancties op te leggen aan Israël: “We mogen niet enkel toekijken en grote woorden gebruiken”
    PREMIUM
    99

    De Croo zoekt Europese partners om sancties op te leggen aan Israël: “We mogen niet enkel toekijken en grote woorden gebruiken”

    “Kunnen we met Israël nu gewoon verder als handelspartner? Ik vind van niet.” Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt aan HLN dat hij binnen Europa partners zoekt om het land sancties op te leggen naar aanleiding van de schrijnende situatie in Gaza. “We kunnen niet zomaar toekijken, grote woorden gebruiken en enkel zeggen: ‘Dit mogen we niet laten gebeuren.’” Hoever is hij bereid te gaan? En kan onze premier voldoende landen achter zich scharen?
  2. TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëlische gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoederen

    TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëli­sche gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoede­ren

    Hamas wil dat landen stoppen met het leveren van voedselpakketten via droppings. Volgens de Palestijnse terreurbeweging zijn dinsdag achttien mensen omgekomen bij een stormloop op zulke gedropte pakketten. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is opnieuw fel uitgevallen tegen de onderhandelingspositie van Hamas. Netanyahu stelt dat Hamas “gestoorde en onrealistische eisen” stelt in de gesprekken over een bestand. De VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden zegt dat er “redelijke gronden” zijn om aan te nemen dat Israël genocide pleegt in de Gazastrook. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 26 maart terug.