P90, wapen FN Herstal
Volledig scherm
P90, wapen FN Herstal © kos

Raad van State schort export van Waalse wapens naar Saoedi-Arabië op

De Raad van State heeft vrijdag een handvol exportlicenties opgeschort van wapens van FN Herstal naar Saoedi-Arabië. Dat schrijven L'Echo, Le Soir en La Libre Belgique vandaag. De Raad van State oordeelde dat de Waalse regering niet voldoende onderzocht heeft of de grondrechten gerespecteerd worden.

30 reacties

  • geert vingerhoets

    6 jaar geleden
    zo kan je oorlogen vermijden als ze geen wapens hebben worden er geen oorlogen gevoerd
  • Tomé Martinho

    6 jaar geleden
    De P90 (wapen in beeld) die 5,7x28 kogels afvuurt is nogal graag gezien omwille van zijn hoog doordringingsvermogen, snelle vuursnelheid en grote lader van 50,.... Iedereen spreekt hier trouwens van Walen en Waals terwijl de benaming Herstal 100 op 100 Nederlands is.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Nier alleen Wallonië riskeert jobs te verliezen. De Vlaamse toelevering bedrijven zullen dit ook voelen. Jobs, jobs, lobs,...Pffff.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    De wapens zullen via een paar omwegen op de juiste plaats terechtkomen. Desnoods gaan ze eerst naar de VS, of gaan ze eerst in onderdelen naar een ander land. Maar ze zullen er geraken.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Niet alleen de arbeiders van het Waalse FN lijdt onder dit besluit. Ook Vlaamse toelevering bedrijven zullen dit voelen. Jobs, jobs, jobs.....verloren! Dit is nu, alsof, Saoedi-Arabië zich daar iets van zal aantrekken. Onze weigering te leveren zijn als een druppel op een hete plaat.