© rr

Meisje (6) in kritieke toestand na ongeval in zwembad Sportoase in Leuven

Een zesjarig meisje is vrijdagavond omstreeks 18 uur in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd nadat ze in het zwembad van Sportoase op de Philipssite in Leuven een tijdje onder water had gelegen. Dat meldt woordvoerder Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. Het meisje is afkomstig uit Leuven. Haar toestand was zaterdagochtend nog altijd kritiek. Het parket voert een onderzoek.

“Nadat het meisje in het water was opgemerkt, hebben redders haar onmiddellijk uit het water gehaald en zijn ze gestart met de reanimatie. Er is ook een mugteam ter plaatse gekomen dat het meisje naar het ziekenhuis heeft gevoerd. Het zwembad werd vervolgens voor de rest van de avond gesloten”, aldus Del Piero.

De Leuvense parketwoorvoerdster Sarah Callewaert bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar de feiten. “We zijn gestart met verhoren en bekijken de camerabeelden om uit te maken of er sprake is van eventuele onvoorzichtigheid in hoofde van de redders, de organisatie, de ouders ... Het is momenteel echter te vroeg om daar nu al iets over te melden”, aldus Callewaert.

Afgelopen maandag sprak het Brusselse hof van beroep de NV Sportoase Philipssite nog vrij voor de dood van een 18-jarige man die in juni 2011 in dit zwembad verdronk tijdens een duiktraining. De jongen lag indertijd 12 minuten op de bodem vooraleer de redders hem opmerkten. De Leuvense correctionele rechtbank had de NV wegens onvoldoende toezicht eerder schuldig bevonden en het bedrijf tot een boete van 5.500 euro veroordeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER