Auto ramt schoenenwinkel: “Geen ramkraak, maar zeker voor 7.000 euro schade"

© google street view

Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingereden op de vitrine van schoenwinkel La Plage in Knokke en vervolgens gevlucht. De politie dacht aanvankelijk dat het om een ramkraak ging, maar uit onderzoek bleek dat het een ongeval met vluchtmisdrijf was.

mtm, wver, aft

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de omgeving van de Kustlaan in Knokke-Heist opgeschrikt door een hels kabaal. Een terreinwagen, vermoedelijk een Range Rover, was er binnengereden in de vitrine van de schoenenwinkel La Plage. Maar toen de politie ter plaatse kwam was de dader alweer weggereden.

De etalage lag volledig aan diggelen en de politie dacht aanvankelijk aan een ramkraak. Maar al snel bleek het om een ongeval met vluchtmisdrijf te gaan. De schade aan de winkel is groot.

"De vitrines aan allebei de kanten van de deur zijn vernield", zucht zaakvoerder Paul Duysburgh. "Naast de etalage werden ook 20 à 30 paar schoenen vernield. Het gaat om dure merken als Fratelli Rossetti. Volgens de eerste raming is er voor 7.000 euro schade, maar wellicht zal dat bedrag nog een stuk hoger liggen."

De politie is op basis van camerabeelden een onderzoek gestart naar de dader. De winkel werd intussen met planken dichtgetimmerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen