Bondskanselier Sebastian Kurz van de conservatieve Österreichische Volkspartei (ÖVP)  neemt het voorzitterschap over van de Bulgaarse premier Boyko Borissov.
Volledig scherm
Bondskanselier Sebastian Kurz van de conservatieve Österreichische Volkspartei (ÖVP) neemt het voorzitterschap over van de Bulgaarse premier Boyko Borissov. © EPA

Oostenrijk komende half jaar EU-voorzitter onder het motto "een Europa dat beschermt"

Oostenrijk is de komende zes maanden voorzitter van de EU. Het is de derde keer dat het in 1995 toegetreden land die positie bekleedt. Migratie en asiel zullen belangrijke thema's zijn.

11 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De verwachtingen zijn hooggespannen, mijnheer Kurz ! Ook van de migranten, ja ! Daar gaat de (Europese) burger U op afrekenen. Op Uw verdere "migrantenhouding" !
  • Merlijn Picavet

    6 jaar geleden
    Goed idee, sluit de grenzen, alleen goed gecheckte echte vluchtelingen met duidelijke bewijs van herkomst krijgen TIJDELIJK refuge. Al de rest komt er niet in. Toegelatn op gesloten kampen na : DNA , vingerafdrukken, foto’s, levensloop beschrijving en bewijs van nationaliteit anders rechtsomkeer.
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Zekerst Rusland te vriend houden. Want wij Europeanen die het kunnen zullen nog naar Rusland moeten vluchten.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Eigenlijk een goede zaak dat een een land met een rechtse regering de door politiekers gemaakte EVP publiekelijk kan maken dat er ook andere democratieën bestaan verkozen door het volk. De EU kent veel democratieën en we moeten samen verder..
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Is dat een zoethoudertje voor Mr. Kurz van Oostenrijk. ?? Ik hoop dat Mr. Kurz zich niet laat beinvloeden door Merkel en Macron en de linkse partijen.