© Serge Minten

Woedende Hasselaar rijdt na ruzie in op vrouw

Het openbaar ministerie heeft vrijdag drie jaar cel met mogelijk uitstel onder voorwaarden gevorderd tegen een 42-jarige Hasselaar voor partnergeweld. Op 16 juli 2013 sloegen zijn stoppen door na een zoveelste ruzie in hun knipperlichtrelatie die al 20 jaar duurt. Hij gaf de vrouw die intussen zijn ex-vriendin is, enkele schoppen en klappen. Daarop reed de man met zijn wagen op haar in.

Geert Houben

Volgens de procureur wist de vrouw ternauwernood nog achter een mobilhome in te springen. De man botste er met zijn wagen tegen, maar ontkende dat hij de vrouw omver wou rijden. “Dan was ik wel doorgereden. Nu ben ik 3 meter op voorhand gestopt.”

Het parket hechtte er niet veel geloof aan en zei dat de man met zijn wagen vast kwam te zitten. “Poging tot doodslag,” bestempelde de procureur de feiten.

Daarnaast stond de man ook nog terecht voor het uitdelen van klappen in 2014 en 2015. De laatste keer was zijn schoonzus het slachtoffer die een kopstoot moest incasseren. Zijn advocaat vond de kwalificatie van poging doodslag te zwaar en stelde dat er geen onderzoek was geweest naar de intentie van de veertiger om haar te doden. “Bovendien hebben ze zich verzoend.”

Vonnis op 28 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer