EPA
Volledig scherm
© EPA

Opschudding: "Froome mag van organisatoren niet starten in Tour"

WielrennenSensatie: Chris Froome wordt door organisator ASO geweerd uit de Tour de France. Althans, dat meldt het Franse Le Monde. Team Sky gaat in beroep en reageerde kort op het bericht: "We hebben er alle vertrouwen in de Froome de Ronde van Frankrijk zal rijden."

357 reacties

  • Marc LInden

    6 jaar geleden
    Wielrennen is volkssport. Alles mag en alles kan. Jeugd op kampioenschappen slikken en drinken van alles om prestaties te verbeteren. Wat is het verschil....is step-stone-principe.Na iedere wedstrijd liggen de straten vol met allerlei tubes en drankflesjes, de wielerbond staat erbij en kijkt er naar. Predikaat Koninklijke is veraf.
  • Guido dyck

    6 jaar geleden
    Beslissing werd vééééél te laat genomen,UCI in de fout.Maar....de tourbazen willen zo graag een fransman op nr 1.Aan Virenque vragen hoe dat best kan hahaha!
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    UCI heeft gewoon gefaald langs alle kanten, kleinere Italiaanse renners worden gelijk geschorst voor hetzelfde vergrijp met lagere waardes dan Froome (half jaar en jaar). Maar nu bij Froome speelt het grote geld en wordt hij maar geschorst, dit is gewoon pure klasse justitie. Als Froome vrij wordt gesproken, dan zou ik als ik die Italiaanse renners was een zaak opstarten tegen de UCI.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    mich lee, inspanningsastma is helemaal geen astma maar vertoont wel dezelfde symptomen. Het is als een soort benauwdheid welke de luchtwegen vernauwt, niks meer. Nu, Froome won de Giro en werd zowel voor als na de rit getest. En de uitslag is gekend …. ze kwamen allemaal deerlijk te kort.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Als hij werkelijk astma heeft, dan mag hij dat middel nemen, maar is topsport niet mogelijk. Sporten als astmapatiënt is gezond, maar niet deze duursport die een aanslag is op een gezond lichaam, laat staan een lichaam met astma. Hij mag blijven fietsen, maar niet in competitie. Hij is, door zijn ziekt, immers niet de beste renner.