Sam Ooghe
Volledig scherm
© Sam Ooghe

Indrukwekkende rookpluim bij zware industriebrand in Merelbeke

In het Oost-Vlaamse Merelbeke heeft een zware industriebrand gewoed in een ijsfabriek. De politie ontruimde de buurt, terwijl de brandweer het vuur onder controle probeerde te krijgen. Dat is na enkele uren ook gelukt. Het acute gevaar is inmiddels geweken en bij de meest recente metingen van de brandweer deze namiddag zijn er geen schadelijke stoffen gemeten binnen de ingestelde perimeter van 500 meter rondom de fabriek.

16 reacties

  • Sabine de Bosscher

    6 jaar geleden
    Tja, net zoals zoveel ramptoeristen die de weg versperden tbv de hulpdiensten Ronny. Benieuwd wat er gaande was en toch kozen voor de brand- en rookgeur! Buurtbewoners sloten alvast ramen en deuren nog voor de hulpdiensten arriveerden. En blijkbaar hadden bewoners van de buurtgemeentes het dan vlugger door ?
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Heb deze rookpluim zelfs gezien vanuit Gavere!
  • Ronny Van Poucke Ronny

    6 jaar geleden
    Ik ben daar nochtans, van geen kwaad bewust tot op 100m al fietsend, dus met goed open longen , kunnen passeren. Daar aan het begin vd straat stond wel politie met een masker op, maar fietsers, joggers, wandelaars mochte rustig de Burg Maenhoutstr passeren. Tegen dat je het opmerkte en rook zat je er wellicht al middenin. Schande !!!
  • frank Deville

    6 jaar geleden
    Even serieus blijven he jongens. Op ieder pakje sigaretten staat dat roken schadelijk is voor de gezondheid en plots zou er rook van een indutriele brand zijn , die mogelijk niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Voor wat houden die ons in feite, of zijn hier in België alleen de ministers maar intellectueel?
  • Leen Goethals

    6 jaar geleden
    Be alert zal weeral eens niet gewerkt hebben... Een service om de mensen een vals gevoel van veiligheid te geven.